Phantomin lumoissa

Neljän potkurin varassa ilmassa leijuva valoja vilkutteleva ihmeellinen suriseva häkkyrä tuli ensimmäistä kertaa vastaan jokunen vuosi sitten Jyväskylässä vuosittain järjestettävän Valon kaupunki -tapahtuman yhteydessä. Joku ilmeisesti kuvasi Kirkkopuistossa järjestettyä esitystä sellaisella. Sen jälkeen noita surisijoita onkin tullut vastaan vähän siellä sun täällä ja itseänikin alkoi sellainen kiinnostaa.

Tarjolla olevat kunnollisella kameralla varustetut laitteet vaikuttivat kuitenkin hintaansa nähden turhan epävarmoilta vehkeiltä ja pelkäsin, että hajotan sellaisen jo ensimmäisellä lennolla. Enpä siis ihan suinpäin lähtenyt ostoksille. Sitten jossakin vaiheessa markkinoille tuli DJI Phantom 3 Professional, jossa kerrottiin olevan monenlaisia lennättämistä helpottavia ominaisuuksia. Se osasi mm. palata takaisin lähtöpaikkaansa nappia painamalla, tai radioyhteyden katketessa ja myös leijua vakaasti paikallaan, jos ohjaaja ei tehnyt mitään. Melkein jo syöksyin ostamaan, mutta epäröin kuitenkin sen verran, että ostin aluksi pienen sisällä lennätettävän neliroottorisen kopterin, joka maksoi kolmisen kymppiä. Ajattelin, että on ehkä parasta opetalla lennättämisen perusasiat ensin pienemmässä mittakaavassa ja ilman mitään avustimia, jotta isommalla kopterilla ei ole heti pulassa, jos apujärjestelmät pettävät.

Pientä "nelikopteria" tuli lennäteltyä kotona pienissä tiloissa ja todettua, että on se aika hankala härveli pitää aisoissa ilman mitään automatiikkaa. Aikaa vierähti ja DJI pukkasi jo markkinoille uuden mallin: Phantom 4 osaa nyt väistellä eteen tulevat esteet lennättäjän puolesta ja seurata automaattisesti kuvauskohdetta. Tämä malli alkoi jo tosissaan poltella: sehän tekee melkein kaiken itsestään. Tuota voisi uskaltautua kokeilemaankin.

Jahkailuni jatkui ja markkinoille tuli taas uudempi malli. Phantom 4 Professionalissa oli nyt "silmät" joka puolella ja se osasi väistää muitakin kuin edessä ja alapuolella olevia kohteita. Mutta samalla perusmallin hinta tipahti roimasti ja alkoi kiinnostaa entistä enemmän. Ehkäpä se olisi minulle riittävän turvallinen laite. Ja niin sitten lopulta tilasin kaiken jahkailun jälkeen DJI Phantom 4 -kuvauskopterin.

Kirjoittelen tähän blogiin kokemuksistani Phantomin kanssa ja laittelen sekaan kuvamateriaaliakin. Tähän mennessä lentokertoja on takana vasta kolme.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pönttövuoren juurella

Koivuvuoren päällä