Pönttövuoren juurella

Laukaan Metsolahdessa sopivasti kotini naapurissa sijaitseva Pönttövuori on tullut valtakunnallisesti tunnetuksi sen läpi kulkevien rautatietunnelien ansiosta. Alkuperäinen Pönttövuoren tunneli puhkaistiin vuosina 1914-1917 ja se oli vuoteen 1964 asti Suomen pisin tunneli. Vuonna 1995 alkuperäisen tunnelin lähelle tehtiin uusi tilavampi tunneli, jotta rataosuus saatiin sähköistettyä junaliikennettä katkaisematta.

Kävin lennättämässä Phantomia tunnelien läheisyydessä. Ensimmäistä kertaa mukana oli uusi vara-akkukin, jonka sain torstaina. Keli oli aurinkoinen ja tyyni. Siis aikalailla täydellinen lennätyspuuhiin.



Ensimmäinen lento lähti tutusti ja turvallisesti Beginner-moodi päällä ja avoimella paikalla 30 metrin etäisyys ei tuntunut riittävän mihinkään. Tunnelitkin jäivät turhan kauaksi. Siispä kopteri alas ja valikkoja tutkimaan. Aurinko häikäisi sopivasti, eikä oikeaa säätöä meinannut heti löytyä. Mieleen tulikin, että pitäisi kehitellä jokin häikäisysuoja tabletin ympärille vaikka pahvilaatikosta. Lopulta oikea hanikka löytyi valikosta ja Beginner Mode lähti pois päältä.

Ilman Beginner Moden rajoituksia kopteri tuntui ampaisevan taivaalle melkein pelottavan nopeasti. Hetkessä oltiin 100 metrissä. Kummasti tabletista näkyvä maisema muuttui kopterin noustessa. Pian tabletista kuului tyly kommentti: "Maximum flight altitude reached". Korkeusmittari näytti 120 metriä. Jostakin olin lukenut, että raja olisi Suomessa yleisesti 150 metriä, mutta ilmeisesti kopteriin on asetettu pienempi raja.

120 metrin korkeudesta alkoi jo näkyä aika mukavasti ympäristöä. Leppävettäkin näkyi jonkin verran. Suuntasin lähemmäs tunneleita ja otin kuvia ja videota.



Avovaimon avustuksella testasin vähän Active Tracking toimintoakin. Tabletin näytöltä valitaan kohde ja kopteri lähtee seuraamaan sitä. Kopteri yrittää pitää kohteen keskellä kameran kuvausaluetta. Seuraaminen näytti toimivan hyvin siihen asti, kunnes kohde oli suoraan kopterin alapuolella. Silloin kopteri ilmoitti hukanneensa kohteen ja jäi leijumaan paikoilleen. Hauska vekotin tämä kyllä on, täytyy sanoa.

Phantom 4 leijumassa Pönttövuorentien varressa.

Automaattinen laskeutuminen kännykällä kuvattuna.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Phantomin lumoissa

Koivuvuoren päällä