Ensimmäiset lennot

Matkahuolto toi Phantomin kotiin tiistaina 9.5. Mukana oli tilaamani lisäakku omassa paketissaan. Pakkausten purkamisen ja pikaohjeiden lukemisen jälkeen pääsin toteamaan, että lisäakku on viallinen. Ei syty merkkivaloja nappia painamalla, eikä akku lähde latautumaan. Tyypillistä meikäläisen tuuria. Harvoin olen verkkokaupoista tilaamalla saanut kerralla kunnollista tavaraa. Onneksi kopterin alkuperäinen akku suostui latautumaan.

Toinen ongelmatilanne syntyi siitä, että lennätystabletiksi suunnittelemani Samsung Galaxy Tab 4 ei sopinut ohjaimessa olevaan telineeseen. Tabletin koko on 10,1 tuumaa ja teline on suunniteltu 10 tuuman iPadille, joka on todellisuudessa vain 9.7 tuumaa. Piti siis kehitellä jonkinlainen hätäapuviritys pahvista ja kumilenkeistä. DJI:n sovellus sentään näytti toimivan tabletissa hyvin.

Ohjaimessa totesin olevan sen verran virtaa, että uskaltauduin kokeilemaan lennätystä lataamatta sitä ollenkaan. Lataaminen olisi lykännyt ensilennon seuraavaan päivään.

Tabletti ja ohjain keskustelivat sujuvasti keskenään USB-johdon kytkemisen jälkeen ja kopterikin yhdistyi ohjaimeen laitettuani siihen virrat päälle. Eipä muuta kuin kokeilemaan lennätystä omalle pihalle.

Kokeilin aluksi liikkeelle lähtöä sovelluksen ohjaamana. Näpäytys tabletin kuvakkeeseen, hyväksyvä pyyhkäisy ja kopteri kohosi irti maasta jääden leijumaan paikalleen. Sitten varovaista liikehdintää ohjaimia kääntelemällä. Kopteri tuntui tottelevan upeasti. Paljon paremmin kuin pieni sisäkopterini. Olin hyväksynyt sovelluksen tarjoaman Beginner Moden ja se rajoitti kopterin liikehdintää puolestani. Se asetti myös liikealueeksi 30 metriä lähtöpisteestä. Se tuntui ensilennolla ihan riittävältä. 30 metrin korkeudesta näki jo maisemiakin ihan mukavasti.



Ensimmäisellä lennolla tuli testattua lähinnä perusohjausta ja hieman kameran käyttöä. Kotiinpaluu-toimintoa kokeilin myös ja hyvinhän tuo näytti toimivan. Lennon jälkeen huomasin, että olin unohtanut poistaa kameran ja kopterin välissä olleen vaahtomuovin palasen. Onneksi en yrittänyt kääntää kameraa alaspäin. Varsinaisen kuljetussuojan olin sentään älynnyt poistaa.


Seuraavat lennot suoritin myös kotipihassa ja Beginner Mode päällä. Tabletiksi vaihdoin 7 tuumaisen Lenovon TAB 3:n, joka oli sattumalta Jyskän Varastomyymälässä tarjouksessa. Vähän pienempi näyttö, mutta ainakin pysyy tukevasti telineessä ja DJI:n sovelluskin näyttää toimivan siinä hyvin.

Ensimmäisten lennätysten yhteydessä tuli huomattua myös törmäykseneston toimivuus. Kopteri ei suostunut lentämään talon seinän ja puun välistä, vaikka yritin hivuttaa sitä varovasti aukosta, josta se olisi mielestäni mahtunut menemään. Ehkä kopteri oli lennättäjäänsä viisaampi ja vältyin kalliilta kolhulta.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pönttövuoren juurella

Phantomin lumoissa

Koivuvuoren päällä